Menu

Marmeren grindvloeren
Meer dan 40 jaar ervaring

BALKONCOATING TEGEN LEKKENDE EN LELIJKE BALKONS

Wil je de beloopbare oppervlakte van je balkon renoveren, dan zijn daar niet alleen verschillende redenen en gelegenheden voor, maar ook verschillende maatregelen (o.a. balkoncoating en renovatie). Naast kleine reparaties wilt u wellicht ook het gehele balkonoppervlak repareren, rechttrekken en/of verfraaien. Hieronder beschrijven we graag hoe u dit individueel, duurzaam en zeer snel (ook tegen een redelijke prijs) kunt doen.

Balkonrenovatie – algemene tips

De term balkonrenovatie kan worden gebruikt om verschillende handelingen samen te vatten die het materiaal van uw balkon beschermt:

 • Bevestiging of vervanging van een luifel
 • Bevestiging of vervanging van dakgoten
 • Herstellingen aan de reling of de nieuwe installatie ervan
 • Reparaties aan het vloermateriaal (balkonafdichting)
 • en/of een vloercoating (gebruik van diverse coatingsystemen)

Effectieve bescherming: balkon afdichten met een coating

Het toegankelijke deel van een balkon zou enkele belangrijke kenmerken moeten hebben. Enerzijds moet het zo worden gemaakt dat er zich geen hoeveelheden water kunnen ophopen. Aan de andere kant mag er geen water in de substantie onder het oppervlak komen. Ook het weer, het balkonmeubilair en het gebruik bij het opstappen mogen geen invloed hebben op de vloer.

Om al deze eigenschappen te bereiken, kan het balkon onder een kleine hoek worden neergelegd, het materiaal dat voor de bekleding wordt gebruikt, kan waterafstotend of sneldrogend zijn – enzovoort. De maatregel die we hier nader willen bekijken is de balkoncoating, die echter ook gebruikt kan worden om de balkons te renoveren.

 

Foto van een balkon die klaar is voor balkoncoating. Verschillende coatingsystemen zijn hier beschikbaar (foto: Pixabay).
Foto van een balkon die klaar is voor balkoncoating. Verschillende coatingsystemen zijn hier beschikbaar (foto: Pixabay).

Balkonafdichting als renovatiemaatregel

De balkonafdichting of balkoncoating wordt uitgevoerd als onderdeel van een renovatie na verwijdering van vuil, stof, vet of olie en puin. Het basismateriaal (meestal beton) moet idealiter droog en zo schoon mogelijk zijn. Scheuren en gaten worden vóór het coaten gevuld met het benodigde materiaal.

Als al deze basismaatregelen voor de balkonrenovatie zijn afgerond, kan de afdichting beginnen in de vorm van een balkoncoating. Innovatieve producten maken het mogelijk om een ​​zelfverdelende en tegelijkertijd licht stroperige PMMA-massa toe te passen die uithardt en beloopbaar is binnen een periode van maximaal twee uur. Dit kan individueel worden aangepast, gekleurd en gestructureerd met gekleurd strooimateriaal. Op deze manier kunnen ook met de vloeibare kunststof kleurvlakken worden gecreëerd.

Dat balkons de waarde van een woning fundamenteel verhogen kun je ook lezen in de Nordwest-Zeitung. Indien het balkon beschikbaar is, dient dit uiteraard ook verzorgd en onderhouden te worden.

Voordelen van afdichten met een balkoncoating

Een balkoncoating heeft meerdere voordelen. Daarom is hier een duidelijke lijst zodat u de afzonderlijke punten in één oogopslag kunt vinden:

 • Geen lange werktijden en dus vertraging
 • Dit maakt het ideaal voor huurwoningen of bij lage temperaturen
 • Balkoncoatings kunnen worden aangebracht tot -10 ° C
 • Individueel ontwerp in verschillende kleuren en structuren
 • Uithardingstijd is maximaal 2 uur
 • De balkonafdichting is beloopbaar en waterbestendig
 • Het is ook gemakkelijk schoon te maken
 • Er sijpelt geen water door, wat het materiaal beschermt
 • De elasticiteit van het uv-bestendige materiaal overbrugt scheuren

Renovatie, coating en meer – zonder stroperige materialen

Wil je nog sneller werken, dan is hetzelfde materiaal ook beschikbaar om uit te rollen en glad te strijken, waardoor het nog gemakkelijker op een ondergrond aan te brengen is. Het is echter niet alleen te gebruiken voor balkoncoating. Het is zelfs nog geschikter om dit soort materiaal te gebruiken in trappenhuizen en soortgelijke ruimtes met meerdere niveaus. Omdat afzonderlijke onderdelen individueel kunnen worden gemaakt en met het bouwweefsel kunnen worden verbonden. Naast balkons en trappen kan het gebruikte materiaal ook worden gebruikt voor het coaten en afdichten van terrassen, opritten, hallen, in industriële en commerciële ruimtes evenals vele andere beloopbare vloeren die robuust en aantrekkelijk moeten zijn.

Wij adviseren u graag, kosteloos en zonder verdere verplichtingen..

0157 – 30 60 95 36

Neem contact met ons op: dienstverlener voor coatingsystemen

Heeft u vragen over het coaten en afdichten van terrassen en balkons, neem dan gerust contact met ons op.

Heeft u niet alleen een coating nodig voor een balkon maar ook voor gangen, het terras of uw oprit, dan moet u dit zeker voor aanvang van de werkzaamheden bespreken. Voor het coaten is ook enige tijd nodig om de ondergrond te behandelen.