Menu

Marmeren grindvloeren
Meer dan 40 jaar ervaring

BALKONRENOVATIE – OORZAKEN EN RENOVATIEMOGELIJKHEDEN

Goede vooruitzichten voor uw nieuwe balkon, want wij zorgen voor de renovatie! (Foto: Chuttersnap / Unsplash)
Goede vooruitzichten voor uw nieuwe balkon, want wij zorgen voor de renovatie! (Foto: Chuttersnap / Unsplash)

Een balkon hebben is iets heel leuks. Het wordt echter minder mooi als het vervallen, beschadigd en lelijk wordt. Wilt u uw balkon renoveren, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Of het nu gaat om vorstschade, een balkonafdichting of een algemene balkonrenovatie – bij ons bent u aan het juiste adres.

Renovatie met marmeren grindvloer

Mocht er schade ontstaan ​​aan uw terras of balkon, dan zijn wij direct ter plaatse om uw balkon af te dichten of te renoveren. Wij hebben ons met name gespecialiseerd in marmersteen grindvloeren. Deze moderne vloer ziet er niet alleen uniek uit, maar heeft ook veel voordelen. Of het nu gaat om antislip of vorstbestendigheid – een grindvloer is een duurzame oplossing en een goed alternatief voor tegels op het balkon.

Ook bij grote temperatuurschommelingen blijft het materiaal onberispelijk. De renovatie van uw balkon of terras moet eenmalig zijn. Als het vakmanschap niet toereikend is, zijn de kosten voor een nieuwe renovatie vaak voor uw rekening. Om dit te voorkomen, stellen wij u een bekwame en gerenommeerde specialist ter beschikking. Wij adviseren u over de benodigde materialen en bouwwijze en helpen u de juiste beslissingen te nemen.

Wij adviseren u graag, kosteloos en
zonder verdere verplichtingen.

+49 (0)157 3060 95 36

 

Ook moderne balkons zijn niet permanent beschermd tegen langdurige weersinvloeden (Foto: Emmanuel Julliot / Unsplash).
Ook moderne balkons zijn niet permanent beschermd tegen langdurige weersinvloeden (Foto: Emmanuel Julliot / Unsplash).

Oorzaken van lekkende en vuile balkons

Als het balkon lekt, zullen de buren onder u niet bijzonder gelukkig zijn – en u zult ook niet blij zijn als uw terras er lelijk uitziet. Er zijn tal van redenen voor de noodzaak om balkons te renoveren. Of het nu gaat om een ​​defecte afdichting, gebarsten tegels op de balkonvloer of andere soorten schade aan de vloer – vroeg of laat zal waarschijnlijk elk balkon een grondige reparatie nodig hebben.

Vooral bij oudere gebouwen wordt de buitenmuur vaak intensief gebruikt. Omdat deze permanent wordt blootgesteld aan het weer – of het nu door zonnestraling in de zomer of door regenwater is – lekt het balkon vaak, dringt water het metselwerk binnen en barsten de tegels of komen ze zelfs helemaal los.

Vooral bij losse tegels is de waterdichting vatbaar voor indringend water en vocht in het balkon, vorstschade en vorming van mos of korstmos kan optreden. Aangezien deze kunnen doordringen in de constructie van het balkon of in de ondergrond, is het aan te raden dit probleem aan te pakken als onderdeel van een oudbouwrenovatie. Als je je balkon gewoon wilt verzegelen en het niet rondom wilt renoveren, dan is een grindvloer met marmeren stenen als ondergrond zeker een goede keuze.

Renovatiemogelijkheden voor uw balkon

Als de verzegeling van uw balkons op handen is, moet u op een professionele uitvoering letten. Beton, hout, mortel en dekvloer – als het om het bouwweefsel gaat, mag u geen afwegingen maken of compromissen sluiten, want als het niet correct wordt uitgevoerd, treedt de schade vaak pas na maanden op en zijn reparaties vaak duurder dan dat u een professioneel bedrijf rechtstreeks een opdracht zou hebben gegeven.

Als vakkundig aanspreekpunt zorgen wij voor de afdichting van het balkon, scheuren in de vloer en de gevel van de woning en afschilfering van de constructie. Indien er schade ontstaat aan de balkonbedekkingen, kan het gebeuren dat door een onvoldoende helling water wordt ingedamd en dat de gebouwafdichting moet worden vernieuwd. Daarom is bij een renovatie een hoogwaardige afdichting van het balkon onmisbaar.

Na het leggen van een nieuwe grindvloer kunt u na korte tijd weer op de afgedichte balkons lopen. Als specialisten weten wij wat voor uw geval de juiste en meest reandabele renovatieoptie is en adviseren wij u daarover.

 

Vooral eigenaren van flatgebouwen profiteren van onze gunstige aanbiedingen wanneer we meerdere balkons kunnen renoveren met een stenen tapijt (Foto: C Chapman / Unsplash).
Vooral eigenaren van flatgebouwen profiteren van onze gunstige aanbiedingen wanneer we meerdere balkons kunnen renoveren met een stenen tapijt (Foto: C Chapman / Unsplash).

Balkonrenovatie: Welke kosten moet ik per m² verwachten?

Aan balkonwaterdichting, een vloer of een nieuwe balkonleuning zijn natuurlijk kosten verbonden. De kosten voor een complete balkonrenovatie zijn uiteraard afhankelijk van de gekozen materialen, de betreffende ruimte en de onderbouw.  Als deze nog intact is, ben je goedkoper uit.

Indien echter ook de onderbouw moet worden vervangen, brengt dit extra kosten met zich mee. Als u zelf het werk doet, zijn de geschatte kosten ongeveer 300 tot 400 euro per vierkante meter. Een professionele verbouwing door een specialist hoeft niet per se duurder te zijn. Wij raden u aan om de kosten van een professionele balkonrenovatie op u te nemen en contact op te nemen met een professional zoals wij. Bij ondeskundig uitgevoerde werkzaamheden kunnen herhaaldelijk vorstschade, mosbesmetting en andere schade optreden.

Voor een door ons vakkundig uitgevoerde dienst betaalt u prijzen die rond de 200 tot 300 euro per m² liggen – dat wil zeggen zelfs onder de kosten wanneer u het zelf doet. Elke bouwplaats moet echter natuurlijk afzonderlijk worden bekeken, dus het is niet mogelijk om een ​​vast tarief per vierkante meter te geven zonder eerst naar het beschadigde balkon te kijken. U kunt bij ons een vrijblijvende prijsofferte krijgen. Wij adviseren onze klanten persoonlijk, afhankelijk van de omstandigheden, terplekke naar hun eigen wensen en voorkeuren.

Bij het kiezen van de balkoncoating heeft u de keuze uit bijna 20 verschillende kleuren.
Bij het kiezen van de balkoncoating heeft u de keuze uit bijna 20 verschillende kleuren.

Voordelen van grindvloeren bij het renoveren van balkons

In tegenstelling tot gebruikelijke tegels zijn grindvloeren een duurzaam alternatief, omdat zelfs na lange tijd in omgevingen met ongewoon hoge temperatuur-schommelingen geen vochtschade optreedt, mits de afdichting en drainage goed zijn uitgevoerd en niet lek zijn. In principe is het ook mogelijk om zelf een grindvloer te leggen, maar er is vooral voor het buiten leggen veel specialistische kennis nodig, zodat er geen schade kan ontstaan. Daarnaast liggen de prijzen per vierkante meter vaak onder de kosten die je zou hebben als je het zelf zou doen, doordat wij de materialen goedkoper inkopen, over alle benodigde apparatuur beschikken en al veel ervaring hebben met de uitvoering.

Op deze foto ziet u de fijne korrelgrootte van de marmeren stenen die wij gebruiken voor uw grindvloer.
Op deze foto ziet u de fijne korrelgrootte van de marmeren stenen die wij gebruiken voor uw grindvloer.

Maar terug naar de voordelen van de grindvloer. De vele marmeren steentjes zorgen niet alleen voor een prettige loopervaring, maar zijn ook vorstbestendig en antislip. Naast de praktische voordelen zien grindvloeren er ook modern en stijlvol uit. Met verschillende gekleurde marmeren steentjes kunnen zelfs ingewikkelde patronen en letters individueel en volgens uw ideeën worden ontworpen.

Uw unieke vloer is ook gemakkelijk schoon te maken met een waterstofzuiger. Vooral de naadloze versie glanst door een ongelooflijk snelle en effectieve reiniging. Kiest u voor uw oude tegels en voor een nieuwe grindvloer
(mits de tegels er nog niet af zijn) hoeven uw tegels vaak niet eens verwijderd te worden – profiteert u ook in de toekomst van de tijdwinst bij het schoonmaken.

Grindvloeren zien er ook erg goed uit op grote balkons en zijn een duurzame oplossing in plaats van gebarsten tegels en andere lelijke vloeren. Al met al hebben grindvloeren alleen maar voordelen en zijn ze de perfecte ondergrond voor veel gebruikte balkons en terrassen, waarbij natuurlijk ook moet worden gezorgd dat de ondergrond dienovereenkomstig is voorbereid. Een correct aangelegd afvoersysteem en een lichte helling zorgen ervoor dat regenwater weg kan lopen en zich niet onder de grond ophoopt.

Voordelen van onze balkonrenovatie ten opzichte van gebruikelijke renovatie

Met de gebruikelijke balkonrenovatie zijn er veel acties nodig, wat natuurlijk ook zijn weerslag heeft op de kosten. Het eerste dat u moet doen, is een steiger opzetten en een container plaatsen om de oude balkonoverkapping af te voeren. Meestal betaal je een toeslag vanwege het kleine formaat van de container. Dan begint het eigenlijke werk.

De oude bestrating wordt afgebroken: de tegels, de dekvloer en de bitumineuze waterdichting. Dan komt de dakdekker die het balkon moet verzegelen. Ook hier is het niet ongebruikelijk dat men vanwege de kleine oppervlakte een toeslag moet betalen. Als de dakdekker klaar is met het waterdicht maken, is de dekvloerlegger aan de beurt. Als laatste komt de tegelzetter aan het werk en zo betaal je vaak hogere prijzen terwijl het balkon maar een paar vierkante meter groot is. Ook de kosten voor de nieuwe balkonbekleding en de afvoer van gevaarlijk afval mogen we niet negeren. U bent dus uiteindelijk rond de 600 euro per vierkante meter kwijt.

Waarom zou u ons inhuren? Innovatie, veel ervaring en passie voor marmeren grindvloeren. Wensen worden onmiddellijk ingewilligd - wonderen duren een tel langer.
Waarom zou u ons inhuren? Innovatie, veel ervaring en passie voor marmeren grindvloeren. Wensen worden onmiddellijk ingewilligd – wonderen duren een tel langer.

Waarom u voor ons zou moeten kiezen!

Bent u op zoek naar een duurzame oplossing voor uw balkonrenovatie waar u jaren plezier van zult hebben, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn er om onnodige spanning los te laten en uw bouwervaring zo aangenaam en stressvrij mogelijk te maken. Alleen de beste van de beste werken voor ons en we onderwerpen onze leveranciers aan regelmatige kwaliteitscontroles.

Op deze manier kunnen we een goede kwaliteit garanderen zonder compromissen. Of het nu gaat om een ​​algemene renovatie van uw eigen vier muren of om een ​​specifieke reden, zoals vorstschade of mosvorming – wij raden u aan om na te denken over een nieuwe ondergrond in de vorm van een grindvloer. Niet alleen om esthetische redenen, maar vooral vanwege de talrijke voordelen. Grindvloeren zijn het perfecte alternatief voor gebruikelijke tegels en andere gangbare ondervloeren.

Wij adviseren u graag, want voor ons kent kwaliteit geen compromissen!

Wij adviseren u graag, kosteloos en
zonder verdere verplichtingen.

+49 (0)157 3060 95 36