Menu

Marmeren grindvloeren
Meer dan 40 jaar ervaring

ZWEMBADOMRANDING MET SIERGRIND – HET BETERE ALTERNATIEF VOOR TEGELS

De zwembadrand in de buitenruimte moet niet alleen antislip zijn, maar ook weer-, mos- en vuilbestendig. De zwembadomranding met siergrind is daarvoor ideaal omdat het warmte en kou net zo goed tegen houdt als vocht, uv-straling en chloor. Kleurvaste marmeren kiezelstenen, die we gebruiken voor onze grindvloeren, in combinatie met het juiste bindmiddel en de juiste afdichting resulteren in een naadloze, stabiele ondergrond rondom het zwembad. Dit betekent dat er geen tegels hoeven te worden gesneden en gelegd, of hout moet worden verzorgd dat gevoelig is voor vocht. Marmeren grindvloer is gemakkelijk te onderhouden, snel te leggen en ziet er lang goed uit zonder speciaal onderhoud – de beste rand voor het zwembad!

Bij veel zwembaden is de zwembadrand van onbehandeld beton - niet mooi, maar een perfecte basis om er siergrind overheen te leggen.
Bij veel zwembaden is de zwembadrand van onbehandeld beton – niet mooi, maar een perfecte basis om er siergrind overheen te leggen.

 

Wij adviseren u graag, kosteloos en
zonder verdere verplichtingen.

+49 (0)157 3060 95 36

Zwembadrand gemaakt van siergrind met marmeren kiezels

Een grindvloer bestaat uit steenkiezels, bindmiddelen en, vooral in de buitenruimte, ook uit een afdichting voor het oppervlak van de vloerbedekking. Naast het terras en balkon zijn grindvloeren ook geschikt voor de rand van het zwembad, als de ruimte voor ligstoelen en voor andere ruimtes rondom het huis en in de tuin.

Tegels, granieten platen, houten planken, beton en soortgelijke oplossingen worden ook vaak gebruikt om oppervlakken in de tuin of op het huis recht te trekken en toegankelijk te maken; alleen een verzegeld oppervlak van marmeren kiezelstenen biedt echter een langdurige sterkte met weinig onderhoud. In tegenstelling tot zwembadranden of -tegels zijn er geen voegen – deze zijn niet te onderschatte zwakke punten.

Of het zwembad nu ingebed is in de tuin of je zoekt een border voor het zwembad in het buitenzwembad – grindvloeren zijn flexibel inzetbaar, geschikt voor kleine en grote oppervlakken en naadloos te gebruiken zonder het bijsnijden van tegels, hout of steen. We raden het gebruik van natuursteen aan, vooral marmer als kiezelsteen. Ter vergelijking: gekleurd kwarts, het zogenaamde kleurkwarts, verliest veel te snel zijn kleur. Bij het zwembad of whirlpool in de tuin wordt het kleurgebrek versterkt door het zonlicht en de UV-straling ervan, aangezien er constant water bij betrokken is en het chloor ook zijn blekende werking heeft. Vertrouw dus op marmeren grindvloeren!

 

In tegenstelling tot tegels, die vaak rond het zwembad worden aangetroffen, is een grindvloer antislip en ook zeer onderhoudsvriendelijk, omdat er geen voegen zijn die vuil kunnen worden.
In tegenstelling tot tegels, die vaak rond het zwembad worden aangetroffen, is een grindvloer antislip en ook zeer onderhoudsvriendelijk, omdat er geen voegen zijn die vuil kunnen worden.

Voordelen van naadloze grindvloeren

Zowel bij gebruik op het balkon en terras als bij het creëren van een ruimte in de tuin heeft het gebruik van grindvloeren veel voordelen. Het ontbreken van bijvoorbeeld voegen zorgt ervoor dat deze niet beschadigd raken en dat je ze moet vernieuwen. Er komen geen planten doorheen, dus gras, paardebloemen en onkruid zijn te vinden tussen de granieten platen, tegels of tussen de stoepranden van het zwembad. Ook stof, vuil, algen of mos zijn nauwelijks een probleem, aangezien grindvloeren gemakkelijk schoon te maken en te houden zijn. Als het droog is, kunt u gewoon een stofzuiger gebruiken; Bij zwaardere vervuiling wordt een waterstofzuiger aanbevolen – bijvoorbeeld tijdens de voorjaarsschoonmaak – Stoomreinigers kunnen ook worden gebruikt.

Producten voor balkons, terrassen, tuinen en zwembaden

Met onze grindvloeren kiest u voor flexibele, individueel te gebruiken producten die op verschillende ondergronden en zelfs op trappen, aan de muur of binnenshuis als vloer gebruikt kunnen worden. Wij bieden verschillende kleuren van de natuurstenen kiezelstenen aan, die niet alleen afzonderlijk kunnen worden gebruikt, maar ook kunnen worden gebruikt voor patronen, belettering en voor het repliceren van uw bedrijfslogo. Zo creëer je een individueel ontwerp rond het zwembad, op het terras of op de parkeerplaats van het bedrijf met de juiste kleuren – of beter: je laat het onze specialisten de vloer leggen. Naast verschillende kleuren bieden wij natuurlijk ook standaard grijs aan.

Omdat het zwembad in de meeste gevallen toch uit beton is gestort, is een coating met grindvloer een goedkope en vooral vorstbestendige keuze.
Omdat het zwembad in de meeste gevallen toch uit beton is gestort, is een coating met grindvloer een goedkope en vooral vorstbestendige keuze.

Afwerking voor het zwembad: antislip, strak en naadloos

De voordelen ten opzichte van hout, tegelbekleding, graniet en andere natuursteenplaten zijn nu duidelijk. Er zijn geen voegen, het oppervlak is niet zo mineraal-poreus als andere steen waarin bacteriën, planten of schimmels zich nestelen en het materiaal is stroef. Vooral bij het zwembad is het belangrijk dat de rand stroef is en dat niemand valt als het nat is of tijdens het rennen en ravotten. Let vooral op als kinderen vaak bij en in het zwembad spelen. Door de professionele verwerking van het materiaal en de toepassing met alle bijbehorende werkzaamheden en met de juiste accessoires en gereedschappen is de grindvloer ook strak – maar tegelijkertijd ademend.

Het afdichten van de ondergrond en het oppervlak maakt deel uit van ons aanbod voor alles wat met grindvloeren te maken heeft en de constructiewerkzaamheden die daarop betrekking hebben. Bovendien kan dit type zwembadrand veel sneller gebruikt en gelegd worden dan andere oplossingen die eerst gesneden en aangepast moeten worden. Grindvloeren kunnen ook veel sneller worden belopen dan beton – of het nu binnen als vloer is of in de tuin als rand rond het zwembad. Advies over alle aspecten van het gebruik van grindvloeren en de bijbehorende serviceaanbiedingen van onze kant kunnen op elk moment worden aangevraagd voor uw project. Neem gerust contact met ons op en ontvang uw aanbieding!

Grindvloeren bij het zwembad of elders mogen niet worden behandeld met een hogedrukreiniger. In plaats daarvan zijn waterstofzuigers de betere keuze.
Grindvloeren bij het zwembad of elders mogen niet worden behandeld met een hogedrukreiniger. In plaats daarvan zijn waterstofzuigers de betere keuze.

Tip: niet schoonmaken met een hogedrukreiniger

Op sommige internetpagina’s die hierover adviseren, vindt u de informatie dat grindvloeren kunnen worden gereinigd met hogedrukreinigers – vergelijkbaar met tegels of zwembadopstanden. We raden het echter af en raden eerder het gebruik van waterstofzuigers en stoomreinigers aan. Omdat water, dat onder hoge druk op het oppervlak van de grindvloer komt, vuil, algen, mos en korstmos verwijdert, maar vroeg of laat ook de afdichting en losse stenen. Op de lange termijn zal de mooie, eigenlijk duurzame en gemakkelijk te onderhouden vloer rond het zwembad worden weggesleten, zullen er gaten ontstaan en zal het een veiligheidsrisico vormen. Niemand wil dat.

Conclusie over de zwembadrand met siergrind

Heeft u een zwembad, een whirlpool of wellicht een vijver in de tuin en bent u nog op zoek naar de juiste rand, dan raden wij u siergrind van marmeren kiezels aan – bij ons of een van onze partners. Neem voor passende aanbiedingen gewoon vrijblijvend contact met ons op. Of het nu gaat om standaard grijs of verschillende kleuren in een uniek ontwerp: met grindvloeren binnen of buiten kun je niet fout gaan. U kunt ook gebruikmaken van de vloeren rond het zwembad in de spa van het hotel. Grindvloer is antislip, naadloos, onderhoudsvriendelijk en snel gelegd. Ook na het aanbrengen is het snel beloopbaar. Op onze website vindt u meer tips en advies over het onderwerp.

Wij adviseren u graag, kosteloos en
zonder verdere verplichtingen.

+49 (0)157 3060 95 36