Menu

Marmeren grindvloeren
Meer dan 40 jaar ervaring

GRINDVLOEREN LATEN LEGGEN DOOR EEN VAKMAN


Het leggen van trappen en grindvloeren van marmeren stenen

Grindvloeren voor buiten en binnen worden steeds populairder. De moderne vloer biedt naast een goede prijs-kwaliteit verhouding ook andere voordelen.

De “grindvloer” is gemaakt van vele kleine steentjes in een bepaalde korrelgrootte, hiervoor kunnen verschillende materialen worden gebruikt. De meest voorkomende materialen voor grindvloeren zijn kwarts en marmer.

De grindvloer – zijn eigenschappen en voordelen

 • veerkrachtig
 • anti slip
 • slijtvast
 • gemakkelijk te verzorgen
 • hygiënische eisen zijn vervuld
 • vorstbestendig buiten (terras of buitentrap)
 • geschikt voor badkamer, terras, trap, keuken of muren

Außentreppe in beige mit Kieselbeschichtung
Buitentrap in beige met steencoating – Foto: Fotolia – Fotoschlick

De praktische eigenschappen van grindvloeren maken ze erg populair als vloer. 
De hoge belastbaarheid van grindvloeren is aanzienlijk hoger dan die van tegels.
Het gebruik in vochtige ruimtes is ook erg voordelig vanwege het oppervlak en de hoge slipweerstand. In tegenstelling tot de mening van veel “experts”, mogen grindvloeren in vochtige ruimtes en keukens niet worden afgedicht.

De grindvloer kan worden afgeveegd met een vochtige doek of gereinigd met een stoomstraal (geen hogedrukreinigers a.u.b.!). De structuur van de grindvloeren heeft een geluidsreducerende werking en de grindvloer voelt erg prettig aan als je op blote voeten loopt.

Het grote aanbod aan verschillende kleuren van de marmerstenen zorgt voor een aansprekende uitstraling en kan zowel voor trappen, voor binnen of buiten als voor het balkon, terras en pad gebruikt worden. Grindvloeren buitenshuis zijn vorstbestendig en er vormt zich veel minder vaak ijzel op dan op tegels of natuursteenplaten. De reden hiervoor is dat het water gemakkelijk door een grindvloer kan weglopen.

In de buitenruimte is het vooral belangrijk om de ondergrond goed voor te bereiden zodat er een waterdichte laag onder de grindvloer ligt. Hiervoor moet er een helling op het terras of balkon zijn zodat het water ook daadwerkelijk kan weglopen.

Als dit allemaal te ingewikkeld lijkt om zelf een grindvloer te leggen, praat dan met ons! Als bedrijf leggen we al geruime tijd marmeren grindvloeren voor klanten – zowel binnen als buiten.

De constructie van een grindvloer

 1. Opruwen van de ondergrond door deze met speciaal gereedschap te schuren
 2. Zorgen voor ventilatie
 3. Primer aanbrengen
 4. Vervolgens wordt een druiprand geplaatst, die van zink of aluminium kan zijn
 5. Op de primer wordt een seal aangebracht, die een vliessysteem heeft.
 6. Vervolgens wordt de vloer verfijnd met een metalen of stenen basis bijv. met een marmeren grindvloer
 7. De tweede waterdichte laag wordt aangebracht op de backing (katoenvlies 300g/m²), die tegelijkertijd met kwartszand kan worden bestrooid (voor de grip van de marmeren stenen)
 8. Vervolgens wordt de vloer afgewerkt, met een metalen of stenen ondergrond of met een marmeren steentapijt
Grindvloer als vloer - Foto: Fotolia - Fotoschlick
Grindvloer als vloer – Foto: Fotolia – Fotoschlick

Een niet-verzegelde grindvloer is waterdoorlatend, daarom mag een grindvloer nooit rechtstreeks op een vochtgevoelige onderlaag worden aangebracht zonder een geschikte afdichting. De primer is vooral belangrijk omdat elke ondergrond een ander absorptievermogen heeft. Dit betekent dat het bindmiddel anders wordt opgenomen.

Het kwartszand verhoogt de hechting van alle materialen bij het aanbrengen. Het bindmiddel bestaat meestal uit een 2-componenten epoxyhars als de grindvloer binnenshuis wordt gelegd. Buiten mag geen epoxyhars worden gebruikt, omdat deze door de zonnestralen een gele kleur krijgt. 

Om deze reden wordt polyurethaanhars buiten gebruikt of op plaatsen met een hoge mate van UV-straling.

Als vuistregel geldt: hoe groter de korrel, hoe lager de behoefte aan bindmiddel. Hoewel veel kwartsstenen nu gekleurd zijn, moet aandacht worden besteed aan de hoge kwaliteit van de kleur.

De afdichting dient als poriënafdichting, die wordt aangebracht als een transparante acrylaatafdichting. Vormen, kleuren en patronen kunnen zo worden gekozen dat een grindvloer harmonieus in zijn omgeving kan worden geïntegreerd. Patronen bijv. tegels kunnen door uzelf worden ontworpen of er kunnen sjablonen worden gebruikt.

Wij adviseren u graag, kosteloos en
zonder verdere verplichtingen.

+49 (0)157 3060 95 36

Laat de grindvloer vakkundig leggen

Als bekwaam vakbedrijf leggen wij ook uw grindvloer volgens uw wensen en ideeën, want de wensen en tevredenheid van onze klanten staan ​​bij ons hoog in het vaandel. Ons bedrijf heeft jarenlange ervaring op het gebied van grindvloeren.
Wij zorgen ervoor dat al het werk met de hoogste kwaliteit wordt gedaan zodat u lang plezier heeft van uw nieuwe vloer.

We laten u verschillende manieren zien waarop uw marmeren grindvloer eruit zou kunnen zien. Vakkundig en gedetailleerd advies van onze technische vakkundige medewerkers zorgt ervoor dat alle belangrijke vragen worden opgehelderd voordat de grindvloer wordt gelegd.

Vervolgens kan de keuze van het materiaal, de kleur van de stenen en de bijpassende patronen gemaakt worden. We kunnen u zelfs tal van tips geven voor het reinigen van de grindvloeren binnen en buiten. Na voltooiing zorgt de naadloze en licht poreuze vloer voor maximale veerkracht, een statig en aantrekkelijk uiterlijk en een oppervlak dat gemakkelijk te reinigen en tevens vorstbestendig is. Tegelijkertijd worden de loop- en kamergeluiden optimaal verminderd.

Praktische vloer- en trapbekleding voor binnen en buiten - Foto: Fotolia – Fotoschlick
Praktische vloer- en trapbekleding voor binnen en buiten – Foto: Fotolia – Fotoschlick

Door gebruik te maken van verschillende stenen, kleuren en patronen wordt uw grindvloer ook echt uniek in zijn soort. Door de individuele productie en het statige design wordt een grindvloer een absolute blikvanger, of het nu in de badkamer, in de keuken, op de trap, aan de muur of op het terras wordt gelegd. Informatie over alle geschikte marmeren stenen kunt u van onze medewerkers krijgen.

Voor de buitenruimte moeten de vloer en de ondergrond van een grindvloer bijzonder goed worden voorbereid, zodat deze ook bij vorst kan blijven staan.

De handgemaakte unieke items voor op de vloer in huis of buiten worden gecreëerd met al hun positieve eigenschappen die kenmerkend zijn voor een kwalitatief hoogwaardige grindvloer .

Bent u op zoek naar een bedrijf om de grindvloer te laten leggen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Jarenlange ervaring, hoogwaardige materialen en een grote keuze aan kleuren en patronen garanderen u topresultaten tegen een redelijke prijs.